Торт Наполеон

Класичний торт Наполеон – це самий смачний десерт з листкового тіста. Тут простий рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт, привіт! На численні прохання пишу рецепт, який так полюбився вам, десерту. Це смачний, незабутній класичний торт Наполеон. Всі ми знаємо, що цей десерт буває двох видів. Один соковитий, добре просочений вологою кремом, а другий хрусткий, який прослаивается кремом на масляній основі.

Коржі для обох варіантів випікаються однаково, а далі, хочете ніжний м’який торт або бажаєте похрумтіти — вибір за вами. У мене на блозі є рецепт Класичного заварного крему або Крему Дипломат — це добре для просоченого торта. І рецепт Крему Шарлот або Крему з вареного згущеного молока — це для хрусткого тортика. Всі клікабельні посилання, перейдіть по них, готуйте крем, а потім повертайтеся сюди для складання і прикраси Наполеона.

Я в цій статті детально опишу процес приготування листкового тіста, випікання з нього коржів і збірку нашого торта. Крем я буду використовувати Класичний заварний і тут, у списку інгредієнтів пропишу кількість продуктів для нього.

Для того, щоб ви не заплуталися, я напишу послідовність ваших дій. На самому початку потрібно приготувати листкове тісто для коржів і покласти його в холодильник для дозрівання згідно з рецептом, який описаний нижче. Поки тісто доходить до потрібної кондиції, переходьте за посиланням вподобаного вам крему, готуйте його і потім повертайтеся сюди. Після закінчення потрібного часу дістаньте тісто з холодильника і спечіть з нього коржі. Потім зберіть і прикрасьте торт.

Отже, як приготувати найсмачніший класичний торт Наполеон з заварним кремом в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти для крему:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль або борошно — 70 гр
  6. ванілін за смаком

Продукти для листкового тіста:

  1. борошно — 500 г
  2. масло — 250 г
  3. яйце — 1 шт.
  4. вода — 150 г
  5. коньяк — 3 ст. л
  6. оцет яблучний або винний 6% — 1 ст. л
  7. сіль — 1 ч. л. (без гірки)

Примітка:

  • Всі продукти для тіста повинні бути добре охолодженими, борошно в тому числі.
  • Воду помістіть в морозильну камеру на 25 хвилин.
  • Масло покладіть в морозильник не менш ніж на 1 годину.
  • Ще вам знадобляться латексні рукавички для замісу тесту.
  • Для випічки коржів вам знадобляться 2 антипригарних килимка або кілька аркушів пергаментного паперу.
  • Ще, для прикраси торта, придбайте 300 грам свіжої ягоди (полуниця, чорниця, фізаліс) — на ваш вибір.

Готуємо тісто для торта Наполеон

В першу чергу в глибоку миску просійте борошно. Тепер надіньте рукавички. Далі на крупній тертці натріть холодне вершкове масло прямо в борошно.

Дійте таким чином — натріть частина масла, змішайте його з борошном. Далі натріть ще частина масла, знову змішайте і так до тих пір, поки закінчиться масло.

Тепер силіконової лопаткою або руками в рукавичках добре перетріть борошно з маслом. Дійте швидко, нам потрібно все змішати, але щоб масло не розтануло.

В окремій чашці з’єднайте коньяк, сіль і оцет добре перемішайте.

Тепер візьміть невелику миску, вбийте в неї яйце і розмішайте ручним віночком.

Перемішане яйце додайте в миску з рідкою сумішшю, потім залийте холодну воду.

Грунтовно попрацюйте ручним віночком щоб все перемішалося.

Далі всю цю рідку суміш вилийте в чашку з сухою сумішшю.

Тепер замісіть тісто. Працюйте швидко, довго не вимішуйте. Як тільки тісто перетворилося в тугий клубок (фото нижче), перестаньте вимішувати. Нам бажано зберегти якомога більше не станув вершкового масла в тесті.

Далі швидко розкачайте тісто у вигляді товстої ковбаски і розділіть його на частини. У вас вийде від 12 до 15 штук. Тут враховуйте діаметр майбутніх коржів. Якщо вам потрібні коржі з діаметром 18 і менше сантиметрів — тоді ділите тісто на 14-15 частин. Якщо 20 см, як у мене — тоді ділите на 12 частин.

Тепер розкладіть порції тіста на плоскій тарілці або обробній дошці, накрийте харчовою плівкою. У такому вигляді поставте в холодильник на 3 години. За цей час тісто дозріє. Якщо хочете швидше — поставте його в морозилку на 1 годину.

Зараз настав час зробити крем для нашого Наполеона. Переходьте за посиланням обраного вами крему, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.

Нагадую, що я готую торт Наполеон з Класичним заварним кремом. Якщо ви робите те ж саме, то переходьте за посиланням на сторінку з рецептом.

Випічка коржів з листкового тіста

Отже, крем у вас готовий, тісто теж — будемо продовжувати. Спочатку увімкніть духовку для нагріву на 200 градусів.

Тепер візьміть першу порцію тіста, покладіть на пекарську паперу або антипригарний килимок, трохи присипте борошном і розкачайте дуже тонкий корж. Він повинен вийти приблизно 3 мм і діаметром 3-4 см більше, ніж передбачувані коржі.

Наприклад: ви хочете коржі діаметром 18 см, значить розгортайте тісто 21-22 див. Чому так? Тому що тісто під час випікання зіщулюється, тобто стає менше. Мені коржі потрібні 20 див., тому я розкачувала тісто на 24 див.

Розкачаний корж проткніть виделкою так, як показано на фото нижче. Тепер разом з килимком перекладіть на деко і випікати 5-7 хвилин при 200 градусах.

Коржі печуться дуже швидко. Тому, поки випікається перший корж потрібно встигнути підготувати другий за тим же принципом.

Як тільки один корж випікся, доставте його з духовки разом з листом. Після лист з готовим коржем швидко перекладіть на рівну поверхню. Далі перемістіть на деко другий розкачаний корж разом з листом і відразу відправляйте його в духовку.

З готового тіста сформуйте потрібний вам діаметр. Дійте швидко, тому що спечені коржі дуже швидко висихають і стають крихкі.

Я вирізала кола за допомогою кільця для випічки без дна 20 див. Поставила його зверху на корж і трохи придавила.

що Залишилися шматочки зберіть в окрему чашку, вони згодяться вам для декору.

За такою ж схемою спечіть і підготуйте всі інші коржі. В результаті у вас вийде приблизно така ж стопка, як у мене.

Збираємо торт Наполеон

Отже, коржі і крем у нас готові, тепер приступимо до складання. Робити це ми будемо в кільці — так зручніше.

На початку на підкладку або плоску тарілку нанесіть трохи крему для того, щоб майбутній торт добре зафіксувався і не ковзав.

Зверху поставте кільце без дна потрібного вам діаметра і покладіть на його дно перший корж.

Тепер відкладіть в окрему миску 3-4 ложки крему. Надалі ми використовуємо його для обмазки торта.

Далі потрібно промазати перший корж кремом, зверху покласти другий, потім знову крем і так, поки не закінчаться всі коржі. На верхній теж нанесіть крем і поставте торт в холодильник на 8 годин.

За цей час торт добре просочиться і осяде. Після цього вийміть торт з холодильника і зніміть кільце. Потім намажте торт залишилися кремом зверху і з боків.

Тепер подрібніть в крихту за допомогою блендера шматочки від коржів, які ви зібрали в чашку. Отриманою крихтою посипте торт з усіх боків. У вас вийде приблизно так, як на фото нижче.

загалом класичний торт Наполеон готовий і тепер можна його спробувати. За час дозрівання в холодильнику він добре просочився, тому його можна їсти відразу.

Ще, при бажанні, прикрасьте ваш тортик свіжою ягодою — вийде не тільки смачно, але й красиво.

Ось такий смачний, соковитий у нього розріз.

Якщо ви приготуєте торт Наполеон з кремом на масляній основі — тоді він вийде хрусткий і трохи розсипчастий, але теж дуже привабливий і неймовірно смачний!

Приємного вам апетиту і гарного настрою!