Дуже смачний і простий Торт Бісквіт королеви Вікторії. Тут рецепт з докладним описом. Заходьте, готуйте із задоволенням!
Привіт, привіт! На прохання однієї моєї читачки пишу рецепт смачного, нескладний у приготуванні і дуже красивого десерту — це торт Бісквіт королеви Вікторії. Насправді він готується простіше простого. Його не треба вирівнювати або декорувати якимось особливим чином. Тому впорається навіть самий починаючий домашній кондитер.
Рецепт торта Бісквіт королеви Вікторії був створений давно, і спочатку він складався з двох бісквітних коржів і прошарку з полуничного джему. А пізніше кондитери додали до нього крем і тим самим тільки поліпшили кінцевий результат.
На моєму блозі є рецепт Крему зі збитих вершків — він зробить ваш торт дуже ніжним. Крем-чіз на олії додасть йому стабільності. Крем зі сметани й цукру добре просочить коржі, завдяки чому торт вийде досить соковитий.
Я в цьому рецепті опишу варіант з Сирно-вершковим кремом. Ви можете повторити за мною або вибрати один з запропонованих варіантів. Рецепти всіх кремів ховаються в посиланнях у назві. Натискайте на потрібний і потрапите на сторінку з дуже докладним описом.
Ще нам знадобиться Полуничний конфі для начинки, який я приготую спеціально для Бісквіта королеви Вікторії за рецептом, який теж є посилання з назвою. Але ще можна зробити начинку з полуничного джему. Він є у продажу в будь-якому супермаркеті — вибір за вами.
Я ж постараюся написати рецепт таким чином, щоб у вас не виникло ніяких труднощів. І по ходу рецепта дам усі потрібні рекомендації.
Отже, як приготувати найкращий торт Бісквіт королеви Вікторії в домашніх умовах — докладний рецепт покроково з фотографіями.
Продукти для тіста:
- яйця С0 — 4 шт.
- масло вершкове — 250 г
- цукор пісок — 250 г
- борошно тонкого помелу — 250 г
- розпушувач тіста — 10 г
- ванільний цукор — 9 гр
- цедра одного лимона
Крем з сиру та вершків:
- сир м’який — 350 гр
- цукрова пудра — 250 г
- вершки (жирність від 30 % — 250 мл
- желатин гранульований — 10 г
- вода для желатину — 60 мл
Полуничний конфі:
- ягоди полуниці — 300 г
- цукор — 150 г
- кукурудзяний крохмаль — 20 гр
Для прикраси і начинки:
- полуниця свіжа — 450 гр
- цукрова пудра або кокосова стружка — 50 г
Для просочення:
- сік одного лимона
- цукор пісок — 3 ст. л
- вода — окріп- 100 мл
Примітка:
- Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури. Для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Яйця придбайте категорії С0, якщо таких немає — тоді 5 штук категорії С1.
- Кількість інгредієнтів для тіста розраховано на 2 коржа d 20 див.
- Для того, щоб сік з лимона легко відокремився при видавлюванні, попередньо прогрійте лимон в мікрохвильовці 20 секунд.
- Для начинки краще використовувати заморожену полуницю (300 гр), а для прикраси свіжу (150 гр).
Тісто для Бісквіта королеви Вікторії
До початку приготування увімкніть духовку на прогрів на 190 градусів.
М’яке вершкове масло разом з цукром збийте міксером на великих обертах 3 хвилини. У вас вийде пишна, побелевшая маса як на фото нижче.
Після чого, не зупиняючи міксер додайте по одному яйця. Після кожного введення збивайте масу до повного об’єднання.
Поки маса збивається, натріть на дрібній тертці цедру лимона і додати до решти інгредієнтів.
Переключіть міксер на середню швидкість і перемішайте до об’єднання.
Тепер окремо змішайте сухі інгредієнти (розпушувач, борошно, ванільний цукор). Добре все перемішайте і половину сухої суміші додайте до загальної маси. Перемішайте міксером на середніх обертах. Як тільки все перемішається, вимкніть міксер і додайте другу частину сухих інгредієнтів.
Далі перемішайте тісто силіконової лопаткою. Рухи робіть по колу в одному напрямку або поддевайте тісто знизу вгору. Як тільки тісто стало таким, як на фото нижче густим, повітряним і однорідним — припиніть вимішувати.
Тесту виходить багато, тому випікати бісквіт краще у двох формах одночасно. Розділіть його навпіл і розкладіть по формах. Акуратно розрівняйте силіконової лопаткою.
До цього часу духовка добре прогрілася. Поставте в неї форми з тестом на середній рівень і випікайте 20 хвилин. Уважно стежте за часом, щоб не пересушити бісквіт. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Проткніть бісквіт в центрі, якщо виходить суха, значить готовий.
Якщо у вас немає двох однакових форм для випічки, тоді випікайте бісквіт в одній. Перекладіть в неї все тісто відразу і випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
Готові бісквіти дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути прямо у формах. Потім вийміть і перекладіть на решітку до повного охолодження.
Після перекладіть в пакет, випустіть з нього повітря і герметично закрийте краю або оберніть бісквіт харчовою плівкою. Потім приберіть в холодильник на 8 годин. Я зазвичай залишаю дозрівати бісквіт в холодильнику всю ніч.
Збираємо торт Бісквіт королеви Вікторії
Поки бісквіт відпочиває в холодильнику приготуйте крем і конфі для начинки.
Після закінчення часу дістаньте бісквіти з пакета, розмістіть один на плоску тарілку. Після цього акуратно зріжте у нього верхню кірочку.
Якщо ви випікали один великий бісквіт, тоді просто розріжте його на 2 однакових коржа. І один покладіть на тарілку.
Тепер, заморожену полуницю (300 гр) наріжте кільцями і розподіліть рівномірним товстим шаром на коржі. Згодом вона відтане і своїм соком добре просочить нижній корж.
Наступним шаром розподілите полуничний конфі або джем.
Третій шар буде крем. Помістіть його в кондитерський мішок з насадкою і рівномірно розподіліть поверх начинки.
Тепер у наступного бісквіта теж акуратно зріжте скориночку.
Для нього нам знадобиться лимонна просочення. Вона готується наступним чином — окріп, цукор і сік лимона з’єднайте в одному посуді, перемішайте, охолодіть.
Після цього акуратно і дуже рівномірно просочити бісквіт. Просочення наносите невеликими порціями. Дочекайтеся, поки повністю не вбереться і тільки після цього наносити наступну порцію. Просочення можна наносити за допомогою чайної ложечки або силіконової пензлика.
Не поспішайте. Задача така — грунтовно просочити бісквіт так, щоб просочення виділилася із зворотного боку.
Тепер не для людей зі слабкими нервами). Дуже акуратно переверніть бісквіт і покладіть на шар з кремом. Постарайтеся його не зламати. Після цього залишиться тільки прикрасити Бісквіт королеви Вікторії зверху. Можете скористатися моїм способом або придумати щось своє.
Я посипала його кокосовою стружкою, по колу зробила завитки з крему, потім виклала свіжу полуницю в центрі.
Торт готовий і тепер приберіть його в холод на 1 годину і після можна пригощати всіх, кого захочете.
Ось такий красивий а апетитний у нього розріз. Нижній корж просочився полуничним соком, а верхній вийшов з лимонним смаком від просочення.
Термін зберігання у нього зовсім невеликий із-за присутності свіжої полуниці, тобто кілька діб у холодильнику — не більше.
Сподіваюся, вам рецепт згодився.
Приємного апетиту!