Шварцвальдский торт Чорний ліс

Шварцвальдский торт Чорний ліс. У цій статті докладний класичний рецепт з усіма покроковими фото. Заходьте і готуйте із задоволенням!

Привіт, привіт! У цій статті я пишу для вас рецепт дуже смачного, ніжного, соковитого, тане в роті десерту. Шоколадний бісквіт з прошарком з крему на збитих вершках і начинкою з стиглої вишні — це Шварцвальдский торт Чорний ліс. Я просто впевнена, що ви його знаєте і любите. А хто чує про неї вперше — приєднуйтесь до нас «знавцям» і давайте разом готувати.

Для основи тут можна застосувати будь-шоколадний бісквіт. Я вам на вибір надам кілька — це бісквіт на окропі, класичний шоколадний бісквіт і шоколадний бісквіт на молоці. Всі вони відмінно підійдуть для нашого торта. Посилання в назвах клікабельні, натискайте на них і потрапляйте на сторінку з потрібним рецептом.

Я ж буду готувати шоколадний бісквіт на молоці. Тому що, на мій смак, він сюди підходить найбільше. Якщо ви виберете для Чорного лісу бісквіт на окропі, той просочення не знадобиться, так як бісквіт виходить сам по собі дуже вологий.

Для прошарку між коржами в класичному Чорному лісі використовується крем зі збитих вершків, а для фінішного вирівнювання і обмазки шоколадний крем-чіз. Всі рецепти знаходяться в посиланнях з назвами. Милості прошу, переходьте за ним. Там дуже докладно і зрозуміло все написано.

Ще необхідно приготувати начинку з стиглої вишні і вишневу просочення. А для прикраси шоколадну глазур. Як це зробити я детально опишу нижче в цьому рецепті.

Кількість всіх інгредієнтів для бісквіта, кремів, начинки і прикраси я пропишу в списку продуктів для того, щоб вам було простіше в них орієнтуватися.

Черговість приготування буде така:

Спочатку випікаєте бісквіт, потім зробіть шоколадний крем-чіз, після підготуйте начинку, збийте крем з вершків і цукрової пудри і в останню чергу шоколадну глазур для прикраси.

Отже, як зробити класичний Шварцвальдский торт Чорний ліс в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Бісквіт на гарячому молоці:

  1. масло вершкове — 100 гр.
  2. яйця — 2 шт.
  3. цукор ванільний — 5 гр.
  4. молоко — 340 гр.
  5. цукор — 270 гр.
  6. борошно — 240 гр.
  7. розпушувач тіста — 15 гр.
  8. сіль — 1 щіпка.
  9. какао — порошок- 80 гр.

Для крему зі збитих вершків:

  1. вершки від 30% жирності — 500 гр.
  2. цукрова пудра — 70 гр.
  3. ванільний цукор (за бажанням) — 10 гр.

Крем для покриття і вирівнювання:

  1. вершковий сир — 300 гр.
  2. масло — 100 гр.
  3. цукрова пудра — 100 гр.
  4. білий шоколад — 100 гр.

Начинка і просочення з вишні:

  1. вишня без кісточок (свіжа або заморожена) — 250 гр.
  2. цукор — 40 гр.
  3. коньяк або ром — 50 гр.
  4. кориця мелена — 1 щіпка

Глазур для прикраси (за бажанням):

  1. темний шоколад — 70 гр.
  2. масло — 50 гр.

Примітка:

  • Нагадую, що просочення потрібна для шоколадного бісквіта на молоці або для класичного.
  • Для шоколадного бісквіта на окропі просочення не знадобиться.
  • Я рекомендую бісквіт і крем-чіз приготувати з вечора і помістити все на ніч у холодильник для дозрівання, а вранці дістати і зібрати торт.
  • Приготований за цим рецептом торт виходить вагою більше двох кілограм, висотою близько 10 см і діаметром 24 див.

Отже, до цього моменту у вас повинен бути готовий і розрізаний на коржі бісквіт і зроблений крем для вирівнювання і обмазки.

Тепер потрібно зварити начинку і просочення.

Всі інгредієнти (вишні, цукор, корицю і алкоголь) поміщаємо в каструлю або сотейник з товстим дном.

Гарненько перемішати, поставимо на плиту, доведемо до кипіння постійно помішуючи. Як тільки закипить, зменшіть вогонь і поваріть 3 хвилини, при цьому не забуваючи помішувати. Довго варити не потрібно для того, щоб ягоди вишні залишилися максимально цілими.

Тепер зніміть з плити і трохи остудіть.

Після цього, одержаний вишневий компот, процідіть через металеве сито. Ягоди вишні підуть для начинки, а сироп для просочення.

Поки начинка і просочення остаточно остигають ми приготуємо крем зі збитих вершків для прошарку ось за цим рецептом.

Тепер дістаньте з холодильника бісквіт і розріжте його на 3 або 4 коржа. У мене вийшло 4 коржа по 2 см завтовшки.

Шоколадний крем-чіз теж вийміть з холодильника, добре перемішайте щоб надати йому пластичність.

Збірка торта:

Тепер всі основні складові нашого торта готові. Отже можна починати складання.

Я рекомендую збирати Шварцвальдский торт Чорний ліс в кільці. Для цього підготуйте металеве кільце, його розмір повинен співпадати з діаметром бісквіта, який ви спекли (у мене 20 см). Всередину кільця встановіть і закріпіть ацетатную стрічку, а далі все поставте на плоску тарілку або підкладку для торта.

Конструкція для складання торта готова, тепер приступимо.

Всередину кільця покладіть перший корж і просочити вишневим сиропом. Нагадую, що якщо ви готували бісквіт на окропі, то його просочувати не потрібно. Або тільки зовсім трохи.

Тепер на корж нанесіть частина крему зі збитих вершків і розподіліть по поверхні.

На крем рівномірно розкладіть частина ягід вишні.

Таким же чином вчините з іншими складовими. А саме — корж, крем, ягоди і так до останнього коржа.

Останній корж трохи просочити вишневим сиропом і тепер поставте торт в холодильник приблизно на 1 годину.

Після закінчення часу дістаньте торт з холодильника, зніміть з нього кільце і приберіть стрічку. У вас повинен вийти такий же результат, як на фото нижче.

Тепер на торт з усіх боків рівномірно нанесіть половину шоколадного крему чіз і акуратно розрівняйте. Знову поставте торт в холодильник на 1 годину.

Після чого нанесіть другу половину крему і ще раз все розрівняйте.

Далі залишилося тільки зробити шоколадну глазур для прикраси. А поки ви готуєте поставте торт в холодильник для охолодження і стабілізації верхнього шару крему.

Варимо глазур

Шматочки шоколаду і м’яке вершкове масло покладіть в жаростійкий посуд.

Поставте на водяну баню і, постійно помішуючи нагрівайте до повного розчинення і об’єднання масла і шоколаду. Зніміть з водяної бані, охолодіть до робочої температури (35-40 градусів).

Отже, торт в холодильнику охолов, тепер прикрасьте його шоколадними патьоками з глазурі. Для цього перекладіть глазур в кондитерський мішок. Тепер відріжте у нього кінчик і нанесіть красиві патьоки, видавлюючи глазур з мішка.

Або зробіть так, як я — розподіліть глазур по периметру торта і трохи на боки, потім розрівняйте шпателем. Вийде така шоколадна шапочка).

насправді як прикрасити Шварцвальдский торт Чорний ліс — вирішувати вам. Можна просто зробити кілька трояндочок з крему та перекласти їх ягодами стиглої вишні. І нанести на боки шоколадну крихту.

Після складання і прикраси поставте торт в холодильник ще на пару годин. За цей час торт дозріє, стане ніжним, соковитим — просто божественним!

А ось наш чудовий розріз.

Або ось такий:

Готуйте за моїми рецептами, дотримуйтеся технології і рекомендації, і у вас обов’язково все вийде!

Приємного апетиту!